تورتة الشيكولاتة (البلاك فورست)(الفوريه نوار):
المقادير
كيكة أسفنجية بالشيكولاتة -حوالى ربع كيلو شيكولاتة خام كتلة -علبة كومبوت كريز -حوالى ربع كيلو كريم لبانى أو
نصف علبة كريم شانتيه بودر مع كوب ونصف من اللبن المثلج -وردة من الشيكولاتة أو ورق من الشيكولاتة يباع جاهز على
شكل ورق الشجر .ومن الممكن عمله بالمنزل عن طريق تسييح قطعة من الشيكولاتة الخام فى حمام مائى وفرد الشيكولاته
على ورق شجر سميك (مثل ورق شجر الليمون )وتركه حتى يجف ثم نزع ورقة الشجر
الطريقة
يضرب الكريم شانتيه ويوضع بالثلاجة لحين عمل التورته
2-يصفى الكريز من المحلول السكرى فى طبق وتقطع كل كريزة إلى 4 أجزاء مع الأحتفاظ بعدة وحدات من الكريز
للتجميل الخارجى ( حوالى 15 حبة )
3-تبشر الشيكولاتة الخام بمبشرة واسعة على أن تكون الشيكولاتة لينة قليلا أو تبشر بسكين حامى إلى قطع صغيرة
رقيقة جدا تترك حتى تجف ونستعملها فى التغطية
4-تقطع الكيكة الأسفنجية إلى ثلاث أجزاء بالعرض متساوية ويفصل كل جزء على حدة ثم يتم وضع الجزء
الجزء الأسفل على طبق مفلطح ويسقى بملعقة بالمحلول السكرى الخاص بالكريز ( مجرد رشات بسيطة )
ثم توضع طبقة من الكريم شانتيه وتوزع بالتساوى وتفرد عليها حبات من الكريز المقطع ومن الممكن إضافة أى نوع
من المكسرات إن وجد كذلك يتم رش قليل من الشيكولاته المبشورة عليها ويمكن الأستغناء عنها ويكتفى بها على سطح
الكيك فقط .
5-توضع الطبقة الثانية من الكيك ويكرر وضع المحلول السكرى و الكريم شانتيه والكريز بنفس الطريقة مرة أخرى
ثم توضع الطبقة الثالثة ونكرر وضع المحلول السكرى فقط ثم تساوى الثلاث قطع كلها فوق بعضها.
6-تغطى الترتة كلها بجوانبها بالكريم شانتيه بطبقة سميكة (سمك 3 مل تقريبا )وتوضع فى الثلاجة لمدة ربع ساعة
حتى تتماسك كلها .
7-تخرج من الثلاجة وترش الشيكولاته الخام على جوانب التورته حتى تغطى تماما ثم يتم تغطية سطح التورته
بالشيكولاتة المبشورة .
8-توضع وردة الشيكولاته فى منتصف التورتة أو تجمل بوضع ورق الشجر الشيكولاته على شكل زهرة فى المنتصف
وتعمل وردات من الكريم شانتيه على الأاطراف الخارجية ويوضع فوق كل وردة حبة من الكريز .
أو من الممكن أستعمال الكريم شانتيه فى التزيين على حسب الذوق وتزيينه بحبات الكريز
توضع التورته فى الثلاجة لمدة نصف ساعة على الأقل ثم تقدم وألف هنا *
ده أول موضوع بالقسم حبيت يكون حاجة حلوة علشان القسم يبقى دايما حلو
وجربوا ومستنية أدوق